Câștigătorii finalei 2022

A opta ediție Energy Challenge s-a desfășurat în 2022 pentru prima dată în sistem hibrid, reușind să adune marea echipă entuziastă la sediul din Târgu Mureș, în etapa finalei.

Organizatorii, care sunt tinerii noştri talentaţi din programul pentru absolvenți GraduatE.ON, împreună cu colegii specializați în diverse arii de activitate ale companiei, au pregătit cu atenție pentru tinerii concurenți o ediție specială prin care aceștia să-și contureze mai bine ideile de proiect și să le expună corect și eficient în viitor. Astfel, echipele calificate în etapa Energy Challenge Academy au luat parte la diferite workshop-uri, prezentări și speech-uri din lumea energiei. Spoiler alert: tot acești tineri au pus în mare dificultate juriul la momentul desemnării câștigătorilor în etapa finală.

Pentru că ne dorim ca și anul acesta să modelăm Energy Challenge drept locul unde tineri entuziaşti, talentaţi şi cu drag de a cunoaște își pot etala soluţiile în cele mai inovatoare moduri, pregătim deja ediția cu numarul 9 Energy Challenge. Până atunci haide să-ţi dam puțin background.

Cine au fost finaliștii?

Ei bine, şase echipe din cele 19 înscrise inițial în competiție, formate din studenți și masteranzi de la universități din Suceava, Iași, Cluj și București s-au bucurat de experienţa Energy Challenge. Iată cum s-au descurcat:

Primele 3 locuri au fost ocupate de echipele Smart, Atlas și GreenMap, susținând următoarele proiecte:

Locul 1 – Echipa Smart

Câștigătorul marelui premiu în valoare de 3000 Euro, Plămădeală Serghei, ne-a încântat cu proiectul ”Smart Solar Panel Inverter”, proiect pornit dintr-o necesitate proprie, și anume accesul la energie electrică fără a fi racordat la rețeaua de distribuție, lucru ce ar presupune în prezent costuri prea mari de investiție din cauza locației nefavorabile. Lucrarea constă în optimizarea producţiei de energie a panourilor fotovoltaice în topologia off-grid şi gestionarea eficientă a acesteia, prin utilizarea unui invertor inteligent personalizat.

Locul 2 – Echipa Atlas

La mică diferență de puncte, cei doi membri ai echipei Atlas, Ștefan și Andrei Ventuneac, s-au clasat pe locul doi, câștigând câte un voucher de vacanță în valoare de 500 Euro. Proiectul lor, intitulat “UniCamp”, urmăreşte dezvoltarea unei aplicații-centralizator a activității de secretariat din cadrul unei facultăți, facilitând interacțiunea dintre student și unitatea de învățământ. Mai mult decât atât, ea vine şi în ajutorul elevilor în vederea alegerii unei facultăți, atât prin prezentarea planurilor de învățământ, cât și prin abordarea aspectelor de birocrație aferente.

Locul 3 – Echipa GreenMap

Locul 3 a fost ocupat de membrii echipei GreenMap, Ovidiu Şandru și Radu Matei care au fost premiați cu câte un voucher de 1000 lei la eMAG. Proiectul propus poartă chiar numele echipei, “GreenMap” și cuprinde o platformă digitală de tip agregator a tuturor “oportunităților verzi”. Disponibilă atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii, aplicația permite utilizatorului să posteze sau să acceseze diverse activități cu caracter sustenabil, să integreze toate magazinele ce oferă produse locale sau sustenabile, să ofere informații legate de localizarea și caracteristicile stațiilor de încărcare ale autovehiculor electrice și multe altele.

Cele 3 mențiuni au fost revendicate de către echipele G.E.B., Energy Enthusiasts si V.I.S., care nu s-au lăsat mai prejos și ne-au impresionat cu proiectele lor.

G.E.B. (Green Energy Business) propune un proiect sub forma de parteneriat cu deținătorii stațiilor de încărcare a mașinilor electrice care să ofere discounturi, în funcție de cantitatea de deșeuri reciclabile oferită la schimb.

Echipa V.I.S. a venit cu un argument solid în favoarea digitalizării și a E-learningului, prezentând o platformă care să ofere sprijin în educarea în domeniul energetic a studenților, absolvenților și a tuturor celor interesați.

echipavis2022

Proiectul celor de la Energy Enthusiasts vizează clienții din zone izolate și fără acces la rețea pentru care propun atât o serie de soluții tehnice în ceea ce privește instalațiile energetice şi izolația, cât și consultanţă.

echipaenergzenthusiasts2022

Bineînțeles, ca în fiecare an suntem foarte încântați de entuziasmul în rândul tinerilor, dar bucuria noastră devine nemăsurabilă atunci când  studenții ne demonstrează că inovarea și tranziția către un viitor sustenabil este în mâini bune.

Le mulțumim tuturor pentru participare și implicare.

Ne pregătim deja de ediția 2022-2023, rămâi aproape pentru informații la cald. Alătură-te și tu competiției!