Anul 2021 a însemnat pentru mulți dintre noi un alt an în care pandemia și-a făcut simțită prezența. Printre măști, distanțare socială și mult Teams, au existat și vești bune, inițiative de lăudat, proiecte antreprenoriale și oameni foarte faini. Dacă primele trei elemente au caracterizat lumea anului 2021, celelalte și-au găsit locul în cadrul competiției anuale Energy Challenge. Echipe formate din tineri pasionați de tehnologie, energie și antreprenoriat, ne-au demonstrat că România are un viitor interesant, cu oameni dispuși să schimbe prin inovație.

  • Despre Energy Challenge și Energy Challenge Academy

Competiție anuală realizată de către E-ON România, Energy Challenge este ocazia excelentă ca tinerii să pătrundă în lumea energiei, a antreprenoriatului și inovației, cu proiecte pe care chiar ei le-au făcut. Dacă testarea ideii de afaceri, atât de importantă la început de drum antreprenorial, este privită uneori cu reticență de către cei care au propus-o, din cauza unui nivel mare de subiectivism din partea publicului, Energy Challenge este locul perfect unde toți cei care aleg să concureze primesc feedback obiectiv, orientat pe soluții, pentru a face afacerea și produsul scalabile.

Dacă ideea de feedback constructiv nu este suficientă pentru a convinge viitorii participanți să se înscrie, cu siguranță sesiunile de mentorat din cadrul Energy Challenge Academy vor face acest lucru. Pentru o săptămână întreagă, concurenții vor lua parte la workshopuri tematice, orientate spre afacerea lor. Nu știi cum să faci să atragi bani pentru ideea ta sau nu știi cum să o faci vandabilă pentru viitorii clienți? S-ar putea să găsești răspuns aici. Traineri cu zeci de ani de experiență în domenii cheie vin să le prezinte participanților informații mai puțin știute sau întâlnite prin cărțile de business, dar și să răspundă la întrebările și curiozitățile pe care aceștia le au.

  • Proiectele de azi, viitorul de mâine!

Dar cine sunt cei care au adus energie în cadrul competiției și care ne-au ,,stins’’ lumina cu inventivitatea lor? Ei bine, anul acesta au concurat în cadrul finalei Energy Challenge cinci echipe foarte bine pregătite, dornice să ne arate că toate problemele societății pot fi rezolvate cu ajutorul ideilor inovative. Ce părere aveți de reducerea traficului din marile orașe printr-o aplicație de ridesharing? Cum ar fi să putem călca pe anumite suprafețe și să producem energie? Cum sună un sistem de irigații inteligent care să fie utilizat în condiții de deficit hidrografic? Răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele s-au găsit în soluțiile propuse de către concurenții de la Energy Challenge. Hai să nu ne mai lungim cu vorba și să-i cunoaștem pe cei mai faini inventatori din 2021:

APEIRON – Echipă de tineri inventatori, a căror idee a pornit din pasiunea pentru mașinile electrice și pentru dezvoltarea de aplicații mobile. Aceștia ne-au prezentat o modalitate de transformare a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice în stații de tip SMART.

APEIRON

SoftEnergy Team – Echipă de inventatori, cei de la SoftEnergy Team au participat cu produsul LiCa, o aplicație mobilă care satisface nevoile clienților care sunt conectați la evoluția tehnologică și care au foarte multe produse din sfera Internet of Things (IoT).

Soft_Team_Energy

Doctorescu – Echipă de doctori, aceștia au adus în competiție o idee ingenioasă de generare de energie electrică folosind dale pe podele/alei, care produc electricitate prin compresie.

Doctorescu2

David Technologies – Echipă de tineri energici, David Technologies ne-a arătat un sistem de irigații inteligent, foarte util, mai ales în condiții de deficit hidrologic.

DavidTechnologies

Smart Rides – Echipă de antreprenori, Smart Rides a prezentat un proiect care a constat într-o aplicație de ridesharing destinată angajaților corporatiști, utilă atât pentru organizarea flotei auto interne, cât și pentru autoturismele personale.

SmartRidesLogo
SmartRidesTeam

După atâtea idei bune și după o atentă analiză din partea juriului format din oameni de business, cu ani de experiență în domenii cheie, câștigătorii ediției au fost, în ordinea numerelor de pe tricou: Smart RidesDavid Technologies și Doctorescu.