Cel mai utilizat motor de căutare a început în două camere de cămin
În 1996, doi doctoranzi la universitatea Stanford, Sergey Brin şi Larry Page, au avut ideea de a crea „BackRub”, un revoluţionar motor de căutare care folosea o tehnologie numită „Page Rank”, pentru afişa paginile web pe baza numărului de căutări anterioare.
„BackRub” nu a fost folosit penru prea mult timp, aşa că s-au gândit că „googol” sau numărul unu urmat de 100 de zero-uri după el, ar reflecta mai bine baza de date pe care încercau să o pună la dispoziţie. Decizia finală a numelui a fost „Google”, care a pornit aşadar de la neologismul englezesc „googol”.
Primul server Google creat vreodată a fost construit într-un loc personalizat făcut din piese de Lego şi găzduit în campusul Universităţii Stanford.
Cel mai probabil, Google a folosit excesiv lungimea de bandă a Universităţii Stanford şi, prin urmare, departamentul de IT i-a dat afară, iar Page şi Brin şi-au continuat activitatea într-un garaj.
Cam în aceeaşi perioadă în care s-au mutat în garaj, au primit o finanţare de 100.000 de dolari de la fondatorul companiei americane Sun Microsystems. Cu banii în mână, aceştia au transformat garajul în care îşi desfăşurau activitatea în sediu central, în septembrie, 1998.
Page şi Brin au decis să îşi transforme demersul într-un business, iar în martie 1999, Google s-a mutat în primul său birou oficial în aceeaşi clădire de birouri care a găzduit companii precum PayPal şi Logitech.
În anul 2000, se lansează Google.com în primele zece limbi: franceză, germană, italiană, suedeză, finlandeză, spaniolă, portugheză, nederlandeză, norvegiană şi daneză, iar astăzi, căutarea este disponibilă în peste 150 de limbi.
Ca mulţi alţii, Lary Page şi Sergey Brin, au început de la o simplă idee care le-a adus succesul. Înscrie-ţi ideea şi îţi oferim un start bun.
Experienţa noastră şi şansa de a câştiga cei 3000 euro.