Jeff Bezos

Fondatorul AMAZON

ideea | platformă de vânzări online

De la platformă de vânzări a cărţilor, la cel mai accesat magazin online din întreaga lume.

Jeff Bezos, CEO-ul şi fondatorul Amazon este, în acest moment, cel mai mare retailer online.

Fondatorul, licenţiat în inginerie electrică şi informatică, a lucrat mai întâi pe Wall Street în domeniul informaticii, apoi a participat la construirea unei reţele pentru compania de schimburi comerciale internaţionale. Următorul loc de muncă al lui Bezos a fost organizaţia bancară Bankers Trust, iar mai târziu, în cadrul firmei de management de investiţii de pe Wall Street D. E. Shaw & Co.

Experienţa în domeniul informatic, l-a impulsionat să-şi utilizeze cunoştinţele  pentru construirea unei platforme de vânzări online. Dintr-o listă de 20 de produse pe care ar putea să le vândă a ales cărţile.  Nimic nu a stat în calea convingerii lui puternice că va face din Amazon un „magazin cu de toate” care va fi cunoscut la nivel internațional.

Decizia s-a dovedit a fi una bună, iar brandul Amazon a crescut de la an la an, fiind şi în acest moment cel mai accesat magazin online din întreaga lume.

Ca mulţi alţii, Jeff Bezos, a început de la o simplă idee care i-a adus succesul. Înscrie-ţi ideea şi îţi oferim un start bun. Experienţa noastră şi şansa de a câştiga cei 3000 euro.

inovator 1