Câștigătorii finalei 2024

În 2024, Energy Challenge a ajuns la cea de-a X-a ediție, consolidându-și reputația ca una dintre competițiile studențești de top. În această ediție s-a pus un accent deosebit pe inovație, iar echipele de studenți, indiferent de anul de studiu, au beneficiat de un context perfect în care să își prezinte și să își testeze aptitudinile și cunoștințele sub forma unor planuri de afaceri în fața unui juriu format din experți în diferite domenii de business.

Premiile celei de a X-a ediții

Pe lângă cel mai valoros premiu, constând în experiența trăită și cunoștințele dobândite în cadrul Energy Challenge Academy, concurenților le-au fost acordate și sume de bani în raport cu clasamentul obținut.

Premiul 1

3000 de euro

Premiul 2

 Produse, experiente sau pachete de servicii(la alegerea castigatorilor) în valoare de 600 Euro/membru de echipă

Premiul 3

Produse, experiente sau pachete de servicii(la alegerea castigatorilor) în valoare de 300 Euro/membru de echipă 

Premiul 1

Echipa DBS Energy Solutions de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a propus un proiect intitulat ”Solar mind” ce constă în dezvoltarea unui produs care să optimizeze și să aducă un  beneficiu sistemului energetic și un plus de protecție panourilor fotovoltaice.

Premiul 2

Echipa Grid Guardians de la Universitatea Transilvania din Brașov a venit cu ideea de a monitoriza consumul de energie electrică pentru a identifica posibile probleme sau zone cu un consum crescut de energie electrică.

Premiul 3

Echipa HydroVault, formată dintr-un student la Universitatea Ploiești și unul de la Universitatea Politehnică București, s-a remarcat prin abordarea inovativă și progresivă în cuplarea și optimizarea sectorului industrial petrolier și electric prin integrarea hidrogenului ca element cheie. 

Mențiune 1

The Energies

Ideea principală a proiectului are ca scop modernizarea rețelelor de distribuție electrică prin utilizarea Simulink. Aceasta permite vizualizarea tuturor fenomenelor care pot apărea în interiorul sistemului fără a produce daune, urmărind cum poate reacționa sistemul atunci când ceva nu funcționează la parametri normali. 

Mențiune 2

Edu Solutions

Proiectul echipei constă în dezvoltarea aplicației Edu Pay destinată părinților, personalului și furnizorilor de servicii din cadrul grădinițelor din România. Scopul aplicației este de a ușura munca personalului din grădinițe și din Asociațiile de părinți care se ocupă de gestionarea activităților extra curriculare la care sunt înscriși preșcolarii (înscrieri, plăți, retrageri de la activități etc.). 

Felicitări tuturor participanților pentru performanța lor din această ediție astfel încât competiția a fost una strânsă și au reușit să pună juriul în mare dificultate la momentul desemnării premiilor. Mulțumim tuturor pentru participarea si dedicarea lor în una din cele mai provocatoare competiții din rândul studenților.