Ediţia 2016 pe scurt

Protagoniştii din Marea Finală de la Cluj-Napoca a ediţiei 2016

Membrii echipei câştigătoare, Future Energy, în Danemarca, drive test Tesla

Câteva dintre impresiile participanților care ne-au împărtăşit experienţa Energy Challenge 2016

 Experiențe| Povești| Impresii

Marea finala a fost o experienta foarte intensa , de altfel tot concursul ne-a impins sa gasim solutii noi si sa ne imbunatatim constant . Etapa locala a fost decisiva , acolo ne-am dat seama cat mai avem de imbunatatit , iar feedbackul juriului a fost decisiv pentru noi si ne-a ajutat sa castigam.

Vlad Lucian Tantau

Echipa Future Energy, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Pe parcusul participarii la aceasta competitie, am avut ocazia de a lucra la un proiect foarte interesant impreuna cu doi colegi de grupa, poate nu as fi avut aceasta ocazie daca nu as fi intrat in aceasta competitie. Am reusit sa ne organizam sa ducem pana la capat un proiect si cred ca acesta este cel mai mare castig . Pe langa multe alte obstacole pe care le-am intampinat in conceperea documentatiei, cu toate acele modele si analiza, sincer sa fiu nu foarte cunoscute pana in momentul participarii, aproape deloc, am reusit sa avem o legatura mai stransa de prietenie ceea ce este un aspect ce nu poate fi neglijat.

Cu siguranta aceasta competitie va ramane in minte noastra si vrem ca in urmatorul an sa participam din nou si de ce nu sa reusim sa obtinem o performanta mai buna decat cea de anul asta.

Vrinceanu Ioan-Vladut

Echipa ElectroElite, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică aplicată, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi

In urma participarii ne-am creat o legatura mai puternica atat intre noi dar si cu domnul profesor. Am invatat multe lucruri despre piata de energie si despre marketing care din punctul nostru de vedere nu erau asa de importante, dar acum le consideram importante.
Cea mai frumoasa parte a concursului a fost finala de la Grand Hotel Italia unde in timp-ul prezentarilor simteam tensiunea si aveam emotii foarte mari.
Organizatorii au fost mereu dispusi sa ne ajute si s-au interesat pe parcursul concursului daca avem nevoie de ajutor, si au fest foarte amabili.
Per total a fost o experienta pe care cu drag am repeta-o.

Paul Antim Sima

Echipa Future Energy, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Pentru mine, dar si pentru membrii echipei Nexus, casele inteligente sunt un domeniu de interes. Ne doream sa ne dezvoltam ideile, iar aceasta competitie ne-a oferit aceasta ocazie. Fiind studenta la inginerie economica am avut ocazia sa folosesc in elaborarea acestui proiect cele invatate la training-uri si in facultate atat pe parte de economie cat si de inginerie.
De asemenea, am ramas placut surprinsa de interesul manifestat de companie in ceea ce priveste concursul.
In concluzie, a fost o experienta frumoasa, din care am avut de invatat si pe care o recomand.

Gianina Arpastoan

Echipa Nexus, Facultatea de Inginerie Electrica, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Sunt bucuros ca am avut ocazia sa particip la acest concurs si am putut interactiona cu persoane din cadrul firmei. E.ON Romania dispune de un personal profesionist si foarte prietenos, practic noi ca studenti ne-am simtit ca intre prieteni. Tin sa multumesc companiei pentru oportunitatea oferita, a fost o experienta in urma careia am dezvoltat o serie de aptitudini si am invatat cum sa lucrez eficient in echipa, cum sa coordonez si sa impartim sarcinile intre membrii echipei. In concluzie, as repeta experienta oricand.

Ciprian Panaite

Echipa ElectroElite, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică aplicată, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi

Faptul ca organizatorii au pus la dispozitia participantilor traininguri in vederea realizarii corecte a unui business plan a constituit un mare avantaj in ceea ce priveste conturarea ideei finale prezentata de fiecare echipa.
Am invatat ca aceeptarea provocarii de a participa la o competitie presupune multa rabdare, perseverenta si atentie deosebita la detalii.
Muncind in echipa ne-am dat seama ca atingerea obiectivelor se poate concretiza doar prin colaborare, comunicare si incredere, si am inteles rapid ca rezultatele sunt mai performante decat in munca individuala.

Paul-Gheorghe Matei

Echipa Energy Savers, Facultatea de Instalaţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca